Logo
21 95 92 08 åpent i dag kl. 9-16
  • Mandag9-16
  • Tirsdag9-20
  • Onsdag9-20
  • Torsdag9-20
  • Fredag9-16
  • Lørdag12-17
  • Søndag12-17
Lukk
Kontakt oss
via e-post her

Favoritter

Lukk
Favoritter
Favoritter
Basket
Kurv
Shop
Gode råd

8 fantastiske rengjøringstips med natron

Visste du, at natron kan gjøre rengjøring mye lettere? Natron, eller natriumhydrogenkarbonat, er et naturlig hevemiddel som blir brukt til baking, og finnes også i bakepulver. Når du ikke bruker det til å bake med, kan du bruke det til gjøre rent. Her får du 8 gode råd for hvordan du gjør rent med natron.

1. Fjern merker fra veggen

Har minstemann tegnet verdens flotteste tegning på veggen i stedet for på papiret? Natron får jobben gjort. Lag en 50/50-blanding av natron og vann og skrubb forsiktig med en svamp, så forsvinner det på rekordtid!

2. Rens avløpene

Er avløpet eller sluken tett? Hell natron direkte ned i avløpet og la det sitte i en times tid. Deretter koker du opp vanlig eddik, heller det i avløpet og skyller etter med varmt vann.

3. Rengjør fugene på badet

Dryss natron på fugene, la det sitte i 30 minutter og spyl med vann, så kan du lett fjerne skitt og smuss fra fugene med en børste. Det virker overraskende bra.

4. Gjør ren ovnen

Moderne ovner og komfyrer har gjerne et selvrensingsprogram, som f.eks. damp eller pyrolyse. Hvis ikke ovnen din har det, kan du bruke natron for å gjøre den ren. Sprøyt alminnelig eddik på innsiden av ovnen og dryss natron over. La det sitte i ca. 30 minutter og skrubb med en svamp eller en våt klut.

5. Gi nytt liv til håndklærne

Er håndklærne tørre og harde? Hell 1 dl natron i kammeret til skyllemiddel og 2 dl eddik i kammeret til vaskemiddel og vask håndklærne. Eddik fjerner rester av såpe og natron skrubber vekk skitt og smuss. Tørk håndklærne i tørketrommelen og vips så har du myke og luktfrie håndklær.

Bruk natron i vaskemaskinen for å fjerne lukt

6. Tilsett til vaskemiddelet

På samme måte som du kan gjøre håndklær myke og fjerne lukt, kan du også fjerne lukt og fremheve fargene i klærne dine med natron og eddik. Hell 1 dl natron i kammeret til skyllemiddel og vask klærne.

7. Fjern lukt fra tepper

Gulvtepper fungerer som svamper når det kommer til luktstoffer. Dryss natron ut over teppet, la det ligge i ca. 30 minutter og støvsug det opp med støvsugeren. Du kan også la det ligge over natten og støvsuge det opp neste dag.

8. Ha natron i kattedoen

Hell natron i kattedoen hver gang du skifter kattesand, så hjelper den med å ta lukten.

Flere rengjøringstips

Rengjøring

Natalie fra whiteaway

Favoritter

Lukk